Završna konferencija Projekta 33

Završna konferencija Projekta 33 održana je 14. oktobra u Skuptini grada Novog Sada. Na konferenciji su prisustvovali član gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević predstavnici i upravnici ustanova kulture, rukovodioci Projekta 33 i mentori i novinari.

Na konferenciji je zaključeno da je Projekat 33 uspešno realizovan i da kao takav predstavlja novinu i retkost u našem regionu. Takođe su najavljeni naredni koraci koji podrazumevaju najpre objavljivanje strateških planova za širu javnost, kao i procese implementacije, praćenja i evaluacije strategija.

Što se tiče vidljivosti, uplanu je izrada zajedničke publikacije koja će predstavljati sažetak svih strateških planova. Sažeci, namenjeni širokoj publici sadržaće osnovne informacije o svakoj ustanovi, misiju i viziju definisanu planom, potom ključne ciljeve programe i aktivnosti kao i najvažnije ciljne grupe sa kojima ustanove nastoje da rade u narednom periodu. Publikacija će biti prevedena i na engleski jezik i biće objavljena početkom 2020. godine.

Druga važna tema konferencije jeste na koji način će se osigurati uspešno praćenje i primenjivanje strategija. S tim ciljem, Pokrajisnki sekretarijat i Gradska uprava zaduženi za pitanja kulture planiraju da uz pomoć Unesko katedre za kulturnu politiku izrade nove obrasce za izradu godišnjih planova i izveštaja. Godišnji planovi će kroz niz pitanja usmeravati implementaciju strategija i na taj način će predstavljati akcione planove za sprovođenje usvojenih strateških dokumenata.

Program konferencije možete pogledati ovde, a izveštaj i fotografije Fondacije 2021 ovde.

 

Leave a comment